Sivut

lauantai 1. elokuuta 2015

Blogin aloitus

Moi kaikki!

Tätä blogia pidämme me, kaksi kaverusta, Siiri ja Aino. Meillä molemmilla oli ennen omat blogit, mutta päätimme yhdistää voimamme ja perustaa yhteisen blogin, jonka ansiosta postauksia ja juttua tuleekin toivottavasti tavallista tiheämpään tahtiin. Käymme ratsastamassa samalla tallilla ja blogi tuleekin olemaan melko ratsastuspainoitteinen. Tässä ensimmäisessä postauksessa kerromme vähän asioista, jotka luultavasti tulevat tässä blogissa esiintymään.

Siiri & Aino
Russponiori Smedjans Dacapo, tutummin Capu, jolla menin jonkun verran sen ollessa vähän kokemattomampi.
Kerron nyt alkuun jonkun verran ratsastustaustastani.

Aloitin ratsastuksen ollessani kahdeksanvuotias Husön ratsastuskeskuksessa ja ratsastin siellä noin puolitoista vuotta, mutta jouduin lopettamaan siellä, koska muutin Helsingistä Jyväskylään. Etsin pitkään hyvää tallia Jyväskylästä, mutta sellaista ei meinannut löytyä. Lopulta päädyin tunneille islanninhevostalli Reykhestariin, mutta päätin vaihtaa tallia oltuani siellä suunnilleen vuoden.

Siirin hoitoponi, tamma Silkki Rumpu
 Rupesin käymään Ratsutalli Piruetissa, josta tuli vuosien kuluessa minulle erittäin rakas paikka. Alkuun olin vain pieni ja arka aloittelija, vaikka olin ratsastanut jo kolmisen vuotta. En osannut edes varustaa hevosta yksin, mutta kun Siiri alkoi käymään kanssani samalla tallilla, rohkaistuin ja aloin oppimaan kunnolla asioita. Piruetista sain ensimmäiset, ja tähän mennessä ainoat, hoitohevosenikin. Ensin sain Aatun, ihanan, rauhallisen lämminveriruunan, jonka kanssa sain opetella rauhassa ja kokea onnistumisen elämyksiä. Siitä tuli minulle todella tärkeä ja se oli ensimmäinen hevonen, johon oikeasti kiinnyin. Otin myöhemmin myös toisen hoitohevosen, luonteeltaan hieman omalaatuisen tilastohevosruuna Casparin. Vuosien vieriessä tykästyin Piruettiin aina vain enemmän ja sain tutustua moniin uusiin hevos- ja ihmispersooniin. Opin tuntemaan hevoset aina vain paremmin ja koin niiden kanssa unohtumattomia hetkiä, joita ikävöin tälläkin hetkellä. Piruetti joutui kuitenkin lopettamaan toimintansa ja hevoset myytiin, kuka minnekin. Piruetista riittäisi juttua vaikka kuinka paljon, mutta yritin kirjoittaa asian tähän mahdollisimman tiiviisti. Joskus vielä kirjoitan Piruetista kokonaisen postauksen.
Ponitamma Piu Bella, jolla ratsastin paljon viimeisinä kuukausina
Caspar eli tutummin Cassu


Minä ja Aatu vuoden 2013 alussa
Siirin kanssa etsimme kauan hyvää tallia, joka olisi tarpeeksi lähellä, melko halpa, hyvä opetus ja siellä olisi kivat hevoset ja hyvät tilat. Kävimme kokeilemassa pariakin paikkaa, mutta eniten pidimme Äänekoskella sijaitsevasta tallista, josta voi vuokrata hevosta eli ratsastaa siis itsenäisesti. Äänekoski on kaukana, mutta meidät vakuutti paikan rauhallisuus ja hevoset, jotka ovat suurin osa upeita irlannincobeja. Aloitin vuokraamaan Gipsy nimistä tammaa ja vuokrasin sitä melko säännöllisesti vajaan vuoden ajan, kunnes järjestelyt muuttuivat ja rupesin vuokraamaan Talyaa, meneväistä irlannincobtammaa, joka on yksi vakioesiintyjistä tässä blogissa.
Olimme Siirin kanssa 2013 kesällä leirillä Pykälämäen Tilalla, jossa leirihoitsunani oli FWB tamma Lady Paris



Olen tässä hiljattain ruvennut vuokraamaan myös erästä suomenhevostammaa, jonka talli sijaitsee Toivakassa, eli käyn tällä hetkellä kahdella eri tallilla. Tamma, nimeltään Tähti-Naamio, on  entinen ravuri, joten se ei osaa vielä paljoa mitään. Ratsastelen sillä rennosti ja tavoitteena oli saada jäykkyyttä pois ja takaosaan enemmän voimaa. Siitäkin tulee varmasti vielä juttua blogiin.
Tähti-Naamio, lempinimeltään Pullava
Omistan siis vielä kaksi gerbiiliä, joiden nimet ovat Omppu ja Alaska. Niiden emo, Muru, kuoli tammikuussa sydänkohtaukseen ollessaan vasta kahden ja puolen vuoden ikäinen. Omppu ja Alaska eli Alli ovat samasta poikueesta eli ne ovat olleet koko ikänsä yhdessä ja ne ovat tällä hetkellä vajaat kaksi vuotta vanhoja. Alli on väriltään lilac patched eli se on violetehtava valkoisilla merkeillä, vaikka se näyttääkin melkein valkoiselta. Omppu taas on black patched, jolloin sen pohjaväri on musta. Heidät on ostettu ihan eläinkaupasta ja he ovat olleet minulla tällä hetkellä noin puolisentoista vuotta.
Ompun "rakennekuva"

Vasemmalla Alaska ja oikealla jo edesmennyt Muru
Kamerana minulla toimii Canon eos 40D, jolla otan suurimman osan kuvistani.
Aino♥

Heippa!
Olen blogin toinen kirjoittaja ja nimeltäni Siiri. Harrastuksiini kuuluu pianonsoitto ja cosplay, mutta kaikkein tärkein on ratsastus. Ratsastusta olen harrastanut noin 5 vuotta ja taitoni opin Ratsutalli Piruetissa, joka valitettavasti lopetti. Ennen Piruettia ehdin käydä ratsastuskoulu Suit-silassa ja islanninhevostalli Reykhestarissa.
Niinkuin Aino yläpuolella kirjoitti niin käymme  yksityistallilla vuokraamassa eli ratsastamassa itsenäisesti ilman opetusta. Itse vuokraan Russponi oria Smedjans Dacapoa eli lyhyemmin Capua. Capu on  vuonna 2011 syntynyt ja hyvin hyvätapainen ikäisekseen oriksi. Ratsuna Capua voisi kuvailla kiltiksi ja kuuntelevaiseksi.
Capu

Aluksi vuokrasin Shetlanninponi tammaa Saaraa, jota vuokrasin vajaan vuoden, mutta poni pääsi vihreille laitumille kaviossa olleen vaivan takia. Saaran jälkeen vuokrasin myös Gipsy tammaa, mutta Gipy muutti talliltamme pois.
Saara
Kotoani löytyy myös karvaisia ja limaisia kavereita. Kolme maatiaiskissaa Nöpö, Nipsu ja Muru sekä Gordoninsetteri Sumu. Minulla omassa huoneessani asustaa tällähetkellä kolme lehtokotiloa.  Lemmikeistäni tulee varmasti juttua jossain vaiheessa.

Sumu

Muru

Nipsu

Nöpö

Ratsastin  Ratsutalli Piruetissa noin 3 vuotta. Aluksi kävin yksin tunneilla, mutta siirryin samalle tunnille Ainon kanssa. Piruetissa aloitin hoitamaan kipakkaa ponitamma Silkki Rumpua. Silkki oli hyvin rakas minulle ja on opettanut minut olemaan pelkäämättä hevosten kanssa. Tällä tarkoitan enemmänkin hoitotilanteissa, sillä kuten jo kerroinkin Silkki välillä kipakka ja hampaitaan näytelevä ponitamma. Aluksi ponia pelkäsin ja en varsinkaan karsinassa sitä uskaltanut harjata, vaan siirsin sen aina pesupaikalle. Kuitenkin kerran täytyi minun harjata poni karsinassa ja siitä se sitten lähti. Lopetin välittämisen Silkin uhkailuihin. Lopulta en pistänytkään sitä pesupaikalle, kun vain harvoin.
Silkistä ehti muodostua mulle hyvin tärkeä ja suru oli kova, kun kuulin, että oli ponimuori lähtenyt vihreille laitumille. 
Minullekkin Piruetista muodostui hyvin tärkeä ja rakas paikka. Hyviä muistoja ehti tulla runsaasti, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Olen kuitenkin hyvin onnellinen siitä, että Aino ja minä siellä  kävimme.


Silkki Rumpu ♥ 

Kamerani on Canon PowerShot SX40 Hs, jolla suurimmaksiosaksi kuvaamme videot.

Eli Blogi kertoo meidän kahden tytöntylleröisen hevosharrastuksesta ja varmastikkin muistakin eläimistä saattaa juttua putkahdella. Toivon, että tämä yhteinen blogimme selviäisi hengissä ja postauksien tulotahti ei olisi kovin pitkä ja postaukset olisivat kiinnostavia. Moikka moi!

Siiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti